advertentie

vrijdag 2 maart 2012

Ziekenhuis Prins Friso zeer luxe - BNR Nieuwsradio

De eerste nacht van Prins Friso in het Wellington ziekenhuis is achter de rug. De Koninklijke familie koos voor het ziekenhuis in Londen na advies van deskundigen.

Ook biedt de locatie en het ziekenhuis de meeste continuïteit en stabiliteit biedt voor de rest van het gezin dat al jaren in Londen woont.

Particulier
Het Wellington Hospital ligt in het noorden van Londen en adverteert zichzelf als het grootste particuliere ziekenhuis van het Verenigd Koninkrijk. “Het is zeker één van de grootste privé ziekenhuizen in Europa”, legt Lia van Bekhoven (BNR correspondent in Engeland) uit.

Luxe
Het ziekenhuis ziet er zeer luxe uit. “Het ziekenhuis lijkt op een luxe hotel. Er is veel marmer, tropisch hout en in alle zalen ligt vloerbedekking. De verzorging is van hetzelfde niveau”, aldus Van Bekhoven. 

Afdeling
Prins Friso ligt, hoogst waarschijnlijk, op de afdeling neurologische revalidatie. “Er zijn 46 bedden op die afdeling, speciaal aangepaste gymzalen en therapeutische zwembaden.”

Maar de kliniek doet niet alleen aan neurologische revalidatie; er zijn ook veel andere afdelingen. “Er zijn veel buitenlandse patiënten in behandeling geweest, waaronder beroemde Britten, zoals de voormalige koning van Griekenland en Elton John.

Britse media
De Britse tabloids staat er om bekend dat ze vrij ver gaan bij dit soort zaken, dus de vraag is of de privacy van Friso wel gegarandeerd is. “Het scheelt dat de prins hier nauwelijks bekend is; hij is voor de Britse media niet erg interessant.”

Tevens kent het Wellington Hospital strikte regels wat betreft de privacy.

Luister hier naar Lia van Bekhoven die vertelt over het Wellington Hospital.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten