advertentie

donderdag 1 maart 2012

Prins Friso opgenomen in Londens ziekenhuisPrins Johan Friso. © EPA
UPDATE  Prins Friso is vanmiddag opgenomen in het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt.
 Het warme medeleven in de afgelopen periode heeft mij steun en kracht gegeven. Mijn dank hiervoor is groot  
Prinses Mabel
Prinses Mabel en prins Friso in mei 2011. © ANP
Prinses Mabel en prins Friso in mei 2011. © ANP
 Londen biedt de kinderen van Prins Friso het meeste vooruitzicht op continuïteit en stabiliteit  
RVD
De koninklijke familie heeft gekozen voor het Wellington ziekenhuis op basis van adviezen van deskundigen. 'Daar kan prins Friso in zijn huidige toestand optimaal worden verzorgd', aldus de RVD. Ook biedt Londen voor zijn kinderen 'het meeste vooruitzicht op continuïteit en stabiliteit'. Friso woont met zijn echtgenote prinses Mabel en twee dochtertjes Luana (6) en Zaria (5) al enige tijd in de Britse hoofdstad. 

Intensieve periode
Met de opname in het Londense ziekenhuis 'breekt een lange en intensieve periode voor de koninklijke familie en met name het gezin van prins Friso aan', aldus de RVD. In de kliniek zal worden geprobeerd het revalidatieproces te beginnen. Koningin Beatrix, prinses Mabel en haar kinderen zijn inmiddels uit Lech naar Londen vertrokken. 

Friso verliet eerder vandaag het ziekenhuis van Innsbruck. Daar werd hij bijna 2 weken geleden opgenomen nadat hij bij het Oostenrijkse Lech door een lawine werd bedolven. Door het ski-ongeval liep de prins een ernstige hersenbeschadiging op. Hij komt mogelijk nooit meer bij bewustzijn, lieten zijn artsen weten. Een eventueel herstel zal in ieder geval maanden, zo niet jaren in beslag nemen. 

Terughoudendheid
De RVD herhaalde dat de koninklijke familie alle ruimte nodig heeft om te leren omgaan met de gezondheidssituatie van Friso en het leven daarop in te richten. De Oranjes verzoeken de media opnieuw om hiervoor de privacy van het gezin te blijven respecteren. 'De koninklijke familie stelt de in de afgelopen periode betoonde terughoudendheid door de media zeer op prijs', liet de RVD namens hen weten. 

Mabel herhaalde de dankbaarheid voor alle steunbetuigingen en blijken van medeleven. 'Het warme medeleven in de afgelopen periode heeft mij steun en kracht gegeven', aldus de prinses. 'Mijn dank hiervoor is groot.' 
(ANP/Redactie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten