advertentie

woensdag 14 maart 2012

Prins Friso opgenomen in Londen - Telegraaf.nl

LONDEN -  VIDEO UPDATE 18:45 Prins Friso is donderdagmiddag opgenomen in het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

De prins werd dinsdag overgebracht met een ambulancevliegtuig vanuit Innsbruck, waar hij sinds zijn ongeluk twee weken geleden in een ziekenhuis lag.

Op basis van adviezen van deskundigen is gekozen voor het Wellington ziekenhuis waar Prins Friso in zijn huidige toestand optimaal kan worden verzorgd. Londen biedt ook voor de kinderen van de prins het meeste vooruitzicht op continuïteit en stabiliteit, aldus de RVD. Friso woont met zijn echtgenote prinses Mabel en twee dochtertjes Luana (6) en Zaria (5) al enige tijd in de Britse hoofdstad.

Koningin Beatrix, prinses Mabel en haar kinderen zijn inmiddels uit Lech naar Londen vertrokken.

Ruimte

De RVD herhaalde dat de koninklijke familie alle ruimte nodig heeft om te leren omgaan met de gezondheidssituatie van Friso en het leven daarop in te richten. De Oranjes verzoeken de media opnieuw om hiervoor de privacy van het gezin te blijven respecteren. „De koninklijke familie stelt de in de afgelopen periode betoonde terughoudendheid door de media zeer op prijs”, liet de RVD namens hen weten.

Door een ski-ongeval in Lech liep de prins een ernstige hersenbeschadiging op. Hij komt mogelijk nooit meer bij bewustzijn, lieten zijn artsen weten. Een eventueel herstel zal in ieder geval maanden, zo niet jaren in beslag nemen.

Mabel herhaalde de dankbaarheid voor alle steunbetuigingen en blijken van medeleven. „Het warme medeleven in de afgelopen periode heeft mij steun en kracht gegeven”, aldus de prinses. „Mijn dank hiervoor is groot.”

Internationaal geprezen

Het Wellington-ziekenhuis is volgens hun site het grootste privéziekenhuis in het Verenigd Koninkrijk. De neurologische revalidatieafdeling, waar de prins waarschijnlijk komt te liggen, wordt internationaal geprezen.


WeekendabonnementWeekendabonnement?


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten