advertentie

maandag 19 maart 2012

Onderzoek ongeval Friso duurt 'nog enkele weken' - RTL Nieuws.nl

Het onderzoek naar het ongeluk van prins Friso laat 'nog enkele weken' op zich wachten. Dat zegt het Openbaar Ministerie in het Oostenrijkse Feldkirch.Het is een maand geleden dat de prins onder een lawine kwam tijdens het ski?n. Hij was op dat moment samen met Florian Moosbrugger, de eigenaar van Gasthof Post in Lech waar de koninklijke familie al decennia tijdens hun wintersportvakantie verblijft.

Onderzoek naar nalatigheidHet OM gaat na of er sprake is van het toebrengen van lichamelijk letsel door nalatigheid onder gevaarlijke omstandigheden. In Lech gold een waarschuwing voor lawines. Moosbrugger overleefde de lawine omdat hij een 'airbag' droeg. Toen hij zichzelf uit de sneeuw had bevrijd, is hij naar de prins gegaan die onder 40 centimeter sneeuw bedolven lag.

Vervolgens is hij met zijn handen gaan graven om prins Friso zo snel mogelijk onder de sneeuw vandaan te halen. Dat kostte hem 20 minuten. Reddingswerkers hebben hem daarop gereanimeerd en naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht.

In ziekenhuis LondenPrins Friso ligt sinds begin deze maand in het Wellington Ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Hij volgt daar een revalidatiebehandeling. Het ziekenhuis is volgens de eigen site het grootste priv?ziekenhuis van Engeland. De afdeling neurologische revalidatie, waar de prins is opgenomen, staat internationaal bekend om zijn expertise.

Ernstige hersenbeschadigingDe prins moest 50 minuten gereanimeerd worden. Het zuurstoftekort veroorzaakte grote schade in de hersenen. De kans dat de prins het bewustzijn terugkrijgt, is bijzonder klein. Dat zei intensivist van Medisch Centrum Leeuwarden, Rik Gerritse, eerder tegen RTL Nieuws.

??RTL Nieuws.nl


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten