advertentie

donderdag 1 maart 2012

Kan Koninginnedag 2012 gevierd worden? - Metronieuws.nl

Bij de Bond van Oranjeverenigingen kwamen de afgelopen week tientallen telefoontjes binnen. Oranjeverenigingen vanuit het hele land hebben de Oranjebond om advies gevraagd of ze wel of niet kunnen doorgaan met het organiseren van festiviteiten op Koninginnedag.  De Oranjeverenigingen maken zich zorgen over de gezondheidstoestand van Prins Friso en vragen zich af of het nog gepast is om over twee maanden feest te vieren op Koninginnedag. “We krijgen vooral de vraag of alles door kan gaan”, zegt Michiel Zonnevylle, voorzitter van de Oranjebond. “Maar wij hebben ook niet meer informatie. We wachten het advies van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) af.” Over een alternatief plan voor aankomende Koninginnedag wil Zonnevylle het nog niet hebben. “Het heeft helemaal geen zin om al aangepaste programma’s te maken, dat is alleen maar speculeren”, zegt hij. “We moeten afwachten. Volgende week hebben we een grote ledenvergadering en daar zullen we het hebben over Koninginnedag. Maar wij volgen hoe dan ook het advies van de RVD op.”

De gemeente Amsterdam houdt al rekening met alternatieve programma’s deze komende Koninginnedag. Afgelopen maandag is het samen met de betrokken partijen begonnen met het uitwerken van meerdere scenario’s. Zelfs geheel afblazen wordt hierin meegenomen. “We willen overal op anticiperen”, zegt Bartho Boer, woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan. “Ook als er geen verzoek van de RVD komt voor versobering, kan het zo zijn dat er in de stad een gevoel hangt dat hossen niet gepast is. Maar we willen nu nog nergens op vooruit lopen.” De gemeenten Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben aangegeven het advies van de RVD af te wachten en op te volgen. “Zonder tegenbericht gaan we gewoon verder met het organiseren van de festiviteiten”, laat een woordvoerder van de gemeente Utrecht weten. “We houden er rekening mee dat het verzoek kan komen dat het misschien iets soberder moet of dat het zelfs niet doorgaat, maar dat moeten we afwachten.”

De gemeenten Rhenen en Vee-nendaal, die de Koninklijke familie ontvangen, twijfelden in eerste instantie over het organiseren. Net na het skiongeluk van Prins Friso, nu bijna twee weken geleden, werden de voorbereidingen gestaakt, maar in Rhenen is de organisatie weer opgepakt. “We gaan gewoon verder”, zegt een woordvoerder. “We hebben geen plan B liggen. Het is aan de Majesteit wat zij besluit en daar hebben we respect voor.” De RVD liet gisteren aan Metro weten dat alle voorbereidingen gewoon door kunnen gaan.

SaveMyDaySaveMyDay

Elke dag een nieuwe deal!

Metro JobsMetro Jobs

Vind snel je nieuwe baan!

Metropolitan Panel

Geef ons jouw mening

TraineePartner

View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten