advertentie

donderdag 1 maart 2012

Gemeenten verder met Koninginnedag - Telegraaf.nl

RHENEN -  De gezondheidstoestand van prins Friso leidt voorlopig nog niet tot het stopzetten van de voorbereidingen van Koninginnedag in de gemeenten Rhenen en Veenendaal. De persreis hiervoor in Rhenen, die woensdag stond gepland, is echter uitgesteld. Dit uit respect voor de prins, die door een lawine is getroffen.
De Rijksvoorlichtingsdienst heeft het besluit van Rhenen voor kennisgeving aangenomen, aldus een zegsman. Koningin Beatrix en haar familie zouden dit jaar 30 april vieren in de Utrechtse gemeenten. Het is nog niet zeker of dit doorgaat of dat het programma wordt aangepast. Veenendaal liet weten dat ze „op de achtergrond” doorgaat met de voorbereidingen die noodzakelijk zijn. „We kunnen ons voorstellen dat de eerste aandacht van de familie nu niet uitgaat naar Koninginnedag. We wachten daarover nadere berichten van de RVD af.”
Oostenrijkse reddingswerkers spraken maandag een bericht tegen van de Duitse krant Bild, die schreef dat de reanimatie van de prins in de helikopter zou zijn belemmerd doordat een batterij in de reanimatieapparatuur opraakte. Volgens een van de betrokken bergers verliep de actie „extreem snel en van een professioneel niveau dat boven het gemiddelde ligt”. Hij erkende dat de accu van de apparatuur snel leeg ging en moest worden vervangen, maar bestreed dat daarop ook de reserve-accu het begaf.
Verder was er opnieuw kritiek op journaliste Jannetje Koelewijn in NRC Handelsblad. De Oostenrijkse directeur neurologie, Claudius Thomé, heeft ontkend dat hij haar vertrouwelijke informatie over prins Friso heeft gegeven. Een woordvoerder van de Universiteitskliniek Innsbruck noemde de werkwijze „onethisch”. „De neuroloog heeft bij een congres de standaardbehandeling uitgelegd. De journaliste nam aan dat dat de behandeling was van prins Friso.” Het omstreden artikel dat Koelewijn schreef op gezag van haar man, neurochirurg Kees Tulleken, kostte de krant tot vrijdagmiddag bijna 100 abonnees en leverde honderden reacties op.
Prins Willem-Alexander was maandag even in Den Haag voor de herdenking van de Slag in de Javazee. Hij verving koningin Beatrix, die bij haar zoon Friso is. Tijdens de herdenking werd kort stilgestaan bij het drama dat de Oranjes heeft getroffen.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten