advertentie

woensdag 21 maart 2012

Draad na ongeluk Friso opgepakt - BNR Nieuwsradio

Tijdens haar eerste staatsbezoek na het lawine-ongeluk van Friso heeft de koningin de stad Luxemburg 1000 tulpenbollen geschonken.

Burgemeester Xavier Bettel is er blij mee, zei hij in een toespraak in de net heropende Cercle Cite, waar het stadsbestuur de vorstin dinsdagmiddag ontving.

De tulpenbollen zullen de Luxemburgers volgend voorjaar memoreren aan haar visite. Het koninklijk bezoek was een primeur voor Bettel, die pas sinds november in functie is.

Optredens afgezegd
Na het ongeluk van haar zoon heeft de koningin een aantal openbare optredens afgezegd of een vervanger gestuurd. Een staatsbezoek heeft echter geen doorgang zonder de koningin.

Hoewel zij onder ministeriƫle verantwoordelijkheid valt en er altijd een iemand van de regering met haar mee op staatsbezoek gaat, kan deze minister dus niet alleen een staatsbezoek afleggen.

Verder met werkzaamheden
Nu prins Friso is opgenomen in het Wellington-ziekenhuis in Londen heeft Koningin Beatrix haar werkzaamheden dus weer opgepakt. Begin maart opende de vorstin de nieuwe Sergeant-majoor Scheickkazerne van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in Soesterberg.

Aanstaand weekend gaat de koningin naar schaatsen kijken; zij is aanwezig op het wereldkampioenschap afstanden in Thialf.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten