advertentie

maandag 27 februari 2012

Prins Friso overleden - hersendood? Wat nu?


Prins Friso overleden - hersendood?

HLN prins Friso: ernstige hersenbeschadiging en blijft in coma. Protocol in Nederland: niet meer beademen e.d zodat prins waarschijnlijk zal komen te overlijden.

Voor alle duidelijkheid: Prins Friso is niet overleden en ook is niet bekend of de prins beademd wordt. Vooruitzichten voor coma patiënten met hersenbeschadiging zijn heel verschillend. Overlijden kan snel zijn maar ook jaren met een 'laag bewustzijn' leven is mogelijk. Binnen 3 maanden zou er meer bekend moeten zijn over de gezondheidstoestand van prins Friso.

Prins Johan Friso was met een Oostenrijkse vriend aan het skiën in Litzen-Zugertobel toen een lawine de Prins 40 meter mee sleurde. Prins Friso werd 50 minuten gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Innsbruck. Dit heeft helaas te lang geduurd en daardoor is er een zuurstofgebrek opgetreden. Uit een MRI-scan is duidelijk geworden dat prins Friso ernstig hersenletsel heeft en waarschijnlijk niet uit de coma zal ontwaken.

Protocol in Nederland: niet meer ondersteunen d.m.v. beademing en dergelijke maar de natuur zijn gang laten gaan. De kans is groot dat prins Friso dan zal komen te overlijden.

De koninklijke familie gaat op zoek naar een geschikt revalidatiecentrum.

Prins Friso is getrouwd met Mabel Wisse Smit en samen hebben ze twee kinderen, Luana en Zaria. Het hele gezin verblijft momenteel nog in Lech, Oostenrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten