advertentie

dinsdag 28 februari 2012

Prins Friso heeft een wonder nodig - RTL Nieuws.nl

De nachtmerrie waarvoor werd gevreesd, is uitgekomen. De hersenen van prins Friso hebben onherstelbare schade opgelopen. De kans is groot dat hij nooit meer wakker wordt.

Na een week van wachten en speculeren, weten we nu de keiharde feiten. De kans is groot dat prins Friso nooit meer ontwaakt uit zijn coma. Heel het land werd stil van het verschrikkelijk slechte nieuws.

Op kranten- en sociaalnetwerksites lieten mensen hun emoties de vrije loop. 'Of je nou Ingrid, Fatima, Mabel of Beatrix heet, dit is zo ongeveer het vreselijkste nieuws dat je over je zoon of echtgenoot kunt krijgen', postte een zekere Jannie. Anderen laten via Twitter weten, huilend voor de tv te zitten.

Als Friso nog wel wakker wordt, dan moet hij revalideren, misschien wel jarenlang. Zonder dat iemand kan voorspellen hoeveel herstel er nog mogelijk is. Prins Johan Friso leidt vanaf nu een vegetatief bestaan.

Waar hij naar toe gaat, is onduidelijk. Waarschijnlijk zal hij niet in Nederland behandeld worden.

Volgens intensivist Rik Gerritse van het Medisch Centrum Leeuwarden is dit de meest gevreesde en slechtste uitkomst die je kan hebben. "Zijn hersenen zijn zo beschadigd dat ze hun basisfunctie van bewustzijn niet meer hebben. De allerergste schade die je kan hebben."

Prins Friso heeft een wonder nodig. Sommigen houden hoop: bijvoorbeeld door te bidden. In de meeste kerken zal dat zondag worden gedaan.

Hoe nu verder met Prins Friso?

Buitenlandse media over Prins Friso

?EditieNL?

View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten