advertentie

dinsdag 28 februari 2012

Noorse redders dachten dat prins Friso overleden was - NieuwsUit.com

Noorse redders dachten dat prins Friso overleden was
Noorse redders vertellen hoe ze prins Friso aantroffen. Prins Friso lag op zijn buik onder een meter sneeuw.
Jim Kenneth Thoresen vertelt aan de krant Ekstrabladet.dk dat hij met zijn vrienden, Knut Magne Rukke en Trond Meaas, vorige week heeft deelgenomen aan de reddingsoperatie van prins Friso.
De vrieden waren in de buurt aan het skiƫn toen hun lawine-alarm afging. Wanneer het apparaatje afgaat is er iemand in de buurt bedolven onder een lawine en ga je helpen zoeken. Dit gebeurde ook met prins Friso.
De 23-jarige Jim Kenneth Thoresen en zijn vrienden hebben hun schoppen gepakt en zijn naar de plek gegaan waar de lawine naar beneden was gekomen en gaan graven. In eerste instantie zagen ski-stokken en even later een arm en hand. Prins Friso werd gevonden liggend op zijn buik onder een meter sneeuw.
De mannen hebben de prins snel uitgegraven en zagen daarbij dat zijn lip bloedde, niet ernstig. Jim Kenneth Thoresen was er echter zeker van dat prins Friso overleden was.
Volgens Thoresen is de prins direct na uitgraven bijna een uur gereanimeerd door de snel gearriveerde hulpverleners. "Op het moment dat de helikopter vertrok was prins Friso nog altijd niet bij bewustzijn en wij waren ervan overtuigd dat hij dood moest zijn."
Jim Kenneth Thoresen en zijn vrienden ontdekten pas bij terugkomst in het hotel dat ze hadden geholpen bij de redding van een Nederlandse prins. Thoresen:" Het is een beetje speciaal, dat het om een prins ging. Maar het speelde geen rol in wie het was. We hebben gedaan wat we konden."
Ondanks de snelle reddingsactie van ondermeer de Noorse mannen, heeft Prins Friso tijdens het ongeluk zwaar hersenletsel opgelopen en ligt nog altijd in coma.

View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten