advertentie

dinsdag 28 februari 2012

Jannetje Koelewijn met de dood bedreigd


Jannetje Koelewijn voor het ziekenhuis in Innsbruck.
NRC-journaliste Jannetje Koelewijn wordt met de dood bedreigd sinds haar berichtgeving over de gezondheidstoestand van prins Friso. Koelewijn verblijft momenteel in het buitenland met haar man, en durft niet meer naar Nederland te keren.
De journaliste bracht haar werkgever ruim een week geleden in opspraak, nadat ze samen met haar man, neurochirurg Kees Tulleken, het ziekenhuis in Innsbruck bezocht om informatie over de gezondheidstoestand van prins Friso te verkrijgen.

'We worden met de dood bedreigd. Ik vraag me af of we volgende week niet gelyncht zijn', zei Koelewijn vanavond tegen RTL Boulevard. Ze wilde verder niet ingaan op de commotie rond haar berichtgeving over de gezondheidstoestand van prins Friso. 'Het maakt niet uit wat we zeggen, niemand gelooft ons.'

Koelewijn schreef in NRC dat ze van prof. dr. Claudius Thomé, hoofd van de afdeling neurologie van de Universiteitskliniek in Innsbruck, hoorde dat prins Friso, in tegenstelling tot wat enkele lokale Oostenrijkse media meldden, geen schedelbasisfactuur of andere verwondingen had, maar de chirurg beweert helemaal geen vertrouwelijke medische informatie over prins Friso naar buiten te hebben gebracht.

'Ik zal niet opsommen hoe mevrouw Koelewijn en prof. Tulleken meer informatie probeerden te krijgen (...) Er is een verhaal gemaakt waarin mijn naam werd misbruikt als een soort bewijs dat ze inside informatie hadden', aldus Thomé eerder deze week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten