advertentie

maandag 27 februari 2012

"Wij groeven prins Friso uit sneeuw" - Telegraaf.nl

Dossier Prins Johan Friso zo 26 feb 2012, 13:09 | lees voor AMSTERDAM -  Drie Noorse vrienden zeggen dat zij prins Johan Friso uit de sneeuw hebben gegraven nadat hij door een lawine was gegrepen in het Oostenrijkse Lech.

De 23-jarige Jim Kenneth Thoresen uit Gol vertelt in Noorse media dat hij met zijn vrienden op een tegenoverliggende berg aan het skiën was toen het onheil zich afspeelde.

Het duurde even voordat de vrienden zich realiseerden dat er tegenover nét een lawine was geweest en ze moesten gaan helpen. “We zagen een berggids en nog een andere man. We hebben snel onze rugzakken afgedaan en zijn helpen zoeken”, vertelt Jim tegen het Noorse Hallingdolen.

Een van hen vond een skistok en zag daarna de hand van prins Johan Friso. De Noorse Jim vertelt in de Noorse krant dat een van de vrienden het hoofd van Friso uitgroef. Gealarmeerde hulpdiensten begonnen onmiddellijk met reanimeren. Volgens de Noren duurde het een uur voordat prins Johan Friso met een helikopter naar het ziekenhuis werd vervoerd.

De prins ligt sindsdien in het ziekenhuis in Innsbruck. Vrijdag werd duidelijk dat de prins er slecht aan toe is.


WeekendabonnementWeekendabonnement?

© 1996-2012 Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media B.V., Amsterdam.
Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie-i@telegraaf.nl
Privacy | Disclaimer


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten