advertentie

dinsdag 28 februari 2012

Gebed voor Friso in kerk Delft - NOS.nl

Prins Friso» Prins Friso ANP Toegevoegd: zondag 26 feb 2012, 10:46
Update: zondag 26 feb 2012, 11:45

In de Oude Kerk in Delft heeft de predikant tijdens de dienst speciale aandacht besteed aan prins Friso. De hervormde gemeente in Delft heeft een speciale band met prins Friso en prinses Mabel, omdat ze in 2004 in de Oude Kerk zijn getrouwd.

Zondagochtend zongen de aanwezigen na de zegen het zesde couplet van het Wilhelmus. De predikant sprak tijdens een gebed voor prins Friso van een "muur van gebed voor de koninklijke familie om hen troost te bieden".

Ook in andere kerken in Nederland is stil gestaan bij de toestand van Prins Friso. Bijvoorbeeld in de Grote Kerk in Apeldoorn, waar de Oranjes regelmatig naar de dienst komen.

Prinses Mabel, haar moeder en zus, en prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren gistermiddag bij een kerkdienst in Lech. Tijdens de mis werd een gebed opgedragen voor prins Friso. Ook de vriend die bij Friso was tijdens het ongeluk, Florian Moosbrugger, was er, samen met zijn moeder.

Koningin Beatrix is tijdelijk in Nederland en keert later weer terug naar Lech.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de prins zware hersenbeschadiging heeft overgehouden aan zijn ski-ongeluk. Hij ligt in coma en het is onduidelijk of hij nog bij bewustzijn komt.

Deel deze pagina

View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten