advertentie

maandag 27 februari 2012

Prins Friso kan naar Luik komen

Prins Johan Friso kan indien de Nederlandse koninklijke familie dat wenst, verder onderzocht worden in het academisch ziekenhuis van Luik. Het Luikse ziekenhuis heeft één van de weinige gespecialiseerde coma-afdelingen in Europa.
De Nederlandse koninklijke familie sluit euthanasie voorlopig uit en slechts twee ziekenhuizen in Londen en Luik zijn gespecialiseerd in het verzorgen van comapatiënten.
In het academisch ziekenhuis Luik leidt dokter Steven Laureys de 'Coma Science Group' die eventueel een week prins Friso zou onderzoeken. Elk jaar komen er 150 nieuwe patiënten bij in het Luikse ziekenhuis, onder wie veel buitenlandse patiënten. ' We krijgen doorverwijzingen uit heel Europa', zegt neuroloog Laureys van het Luikse comateam.
De kans is dus groot dat de Nederlandse prins voor een weekje naar Luik komt. ' Daar kan ik niets over zeggen', zegt Laureys. ' Het is wel een feit dat wij de nieuwste technieken gebruiken en dat er een gespecialiseerd team ter beschikking staat ', aldus Laureys.
Juiste beslissing
De testen leveren vaak verrasssingen op.  ' Wij ontdekken niet zelden dat er patiënten in coma toch nog een minimaal bewustzijn hebben', zegt neuroloog Steven Laureys.
'Soms kunnen we aan families vertellen dat de patiënten die al jaren in coma liggen nog emoties of pijn ervaren. Ook slecht nieuws helpt de familie om de situatie te aanvaarden. Wij zorgen ervoor dat de familie de correcte diagnose krijgt zodat ze de juiste beslissing kunnen nemen', besluit Laureys.
Prins Friso is nu in een niet-responsieve staat die jarenlang kan aanslepen. Zijn ogen zijn open en zijn lichaam vertoont reflexen.

View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten