advertentie

maandag 27 februari 2012

DIRECTEUR ZIEKENHUIS FRISO VOELT ZICH GEBRUIKT

Directeur ziekenhuis Friso voelt zich gebruikt


Directeur Claudius Thomé van het ziekenhuis waar prins Friso is behandeld, voelt zich in zijn goede naam aangetast. De neurochirurg zegt geen vertrouwelijke informatie over de prins naar buiten te hebben gebracht, zoals de NRC beweert.


De krant bracht kort na het ongeluk van Friso naar buiten dat de prinsgeen schedelbasisfractuur had opgelopen en ook geen verwondingen aan de rest van zijn lichaam had. Journaliste Jannetje Koelewijn noemde in haar artikel Thomé als bron. Haar man, neurochirurg Kees Tulleken, had in het ziekenhuis met Thomé over Friso gesproken en Koelewijn was daarbij aanwezig geweest.

Des duivels

Thomé is nu des duivels. In het dagblad Spits zegt hij: "Ik zal niet opsommen hoe mevrouw Koelewijn en prof. Tulleken meer informatie probeerden te krijgen (...) Er is een verhaal gemaakt waarin mijn naam werd misbruikt als een soort bewijs dat ze inside informatie hadden." Hij zegt dat hij alleen in algemene zin heeft verteld hoe lawineslachtoffers worden behandeld. "I did not disclose any confidential information."

Steun ziekenhuis

Het Landeskrankenhaus in Innsbruck staat vierkant achter Thomé. "Professor Thomé geeft nooit informatie over een patiënt aan iemand die niet bij de behandeling betrokken is."

Koelewijn: hij was argeloos

Koelewijn blijft erbij dat Thomé haar bron was: "Dat hij geen behandelend arts was, betekent dat hij vrijmoedig kon praten. Hij was argeloos." Dat het ziekenhuis hem steunt, verbaast haar niet. "Ik zou om redenen van goed werkgeverschap achter mijn werknemer staan."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten