advertentie

maandag 27 februari 2012

Bijna 100 opzeggingen NRC Handelsblad


Hoofdredacteur Peter Vandermeersch.Foto:  ANP
 

AMSTERDAM - NRC Handelsblad heeft tot vrijdagmiddag in totaal 95 opzeggingen binnengekregen. De krant kreeg honderden reacties na het omstreden artikel over de gezondheidstoestand van prins Friso.
Het bericht was in elk geval voor 1 man aanleiding om juist een abonnement op de krant af te sluiten. Dat zei uitgever Hans Nijenhuis maandag.
Schedelbasisfractuur
Journaliste Jannetje Koelewijn schreef daags na het ongeval dat de prins geen schedelbasisfractuur had. Zij deed dit op gezag van haar man, neurochirurg Kees Tulleken. Dat leidde tot een storm van kritiek, niet in het minst in de medische wereld.
Juist goed
Nijenhuis zegt overigens niet wakker te liggen van de cijfers. "Veel kranten verliezen per jaar gemiddeld 40.000 mensen.'' Hij vertelt dat er minstens 1 man een briefje had geschreven met een abonnementaanvraag. "Die vond onze berichtgeving over de prins juist heel goed.''
Column
Hoofdredacteur Peter Vandermeersch betreurde vrijdagavond in een column in de krant dat in het artikel een te rooskleurig beeld is geschetst van de medische toestand van prins Friso. Die dag werd bekend dat de prins ernstige hersenschade heeft opgelopen bij zijn ongeval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten